abonneren

Horlogeverbod op Belgische school uit angst voor smartwatchspiekers

Om uit te sluiten dat examenleerlingen hun smartwatch vol spiekbriefjes meeneemt het tentamen in, heeft de examencommissie van de Belgische Arteveldehogeschool in Gent een algemeen verbod op het dragen van horloges gedurende de toetsperiode ingesteld. De school is bang dat leerlingen gemakkelijker kunnen spieken door de opkomst van de smartwatch.

Het slimme horloge mag dan nog geen gemeengoed zijn, maar dat houdt het examencomité van de Gentse hogeschool niet tegen. De commissie is bang dat er zich onder de examenstudenten een aantal early adopters bevinden, die al een smartwatch bezitten. Met een algeheel horlogeverbod wil de school ‘op zeker’ spelen, meldt Datanews.

Voor aanvang van de examens moeten studenten verplicht hun horloge in hun tas of kluisje op te bergen, ongeacht of dit een smartwatch is of een traditionele ‘wijzerplaat’. Volgens Datanews moet dit op de school al langer met smartphones en laptops.

Een smartwatch kan een handig instrument zijn om digitale spiekbriefjes op te plaatsen, maar kan ook berichten sturen naar dragers van hetzelfde apparaat. Hoewel de Galaxy Gear smartwatch van Samsung alleen notificaties kan tonen, heeft Sony’s SmartWatch wel de mogelijkheid om e-mails te lezen. De school vreest ten slotte dat de camera in sommige smartwatches gebruikt kan worden om af te kijken bij andere studenten.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Overig

Tags: horloges, Smartwatches