abonneren

Horlogemaker Swatch wil eigen smartwatch uitbrengen

Horlogemerk Swatch zegt binnen 2 maanden een eigen smartwatch uit te brengen. Dat zegt de baas van het bedrijf, al wil die geen verdere details over de wearable geven.
De ceo, Nick Hayek, spreekt daarover tegen Bloomberg. Hij zegt in een interview dat Swatch snel met een eigen smartwatch wil komen om de concurrentie met andere smartwatchen aan te gaan. Het bedrijf wil daarom een eigen slim horloge produceren vóór de Apple Watch op de markt komt, ergens begin april.

Slechte cijfers

Swatch heeft een zwaar kwartaal gehad, en analysten verwachten dat het alleen maar slechter zal gaan met de verkoopcijfers. Die worden onder andere gedrukt door de verkoop van smartwatches, die de traditionele horloges langzaam beginnen te vervangen.

Niet opladen

Details over het slimme horloge wil Hayek niet geven, al durft hij wel te zeggen dat je het horloge 'nooit hoeft op te laden'. Dat kan door een kleine accu die wordt opgeladen bij het maken van polsbewegingen, al leveren die bij huidige smartwatches vaak niet genoeg energie om een horloge volledig op te laden. Naast zo'n accu zegt Hayek dat er ook apps komen om het horloge te bedienen, die op Android- en iOS-smartphones te gebruiken zijn.

Gadgetfreaks

Dat Swatch zich nu ook in de smartwatch-branche begeeft, is een belangrijke stap voor de acceptatie van de slimme horloges. Die worden nu voor het merendeel gemaakt door tech-bedrijven als LG, Samsung en Sony, maar de 'echte' horlogemakers blijven achter. Op die manier blijven smartwatches nog steeds futuristische gadgets die alleen technologieliefhebbers kunnen waarderen. Als serieuze fabrikanten als Swatch zich gaan mengen in die sector, kan dat serieuze concurrentie bieden voor bestaande smartwatches.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: swatch

Laatste reactie