Honor 7 onthuld met vingerafdrukscanner

Huawei onthult zijn nieuwste vlaggenschip, de Honor 7. Het toestel lanceert deze maand nog in China, inclusief vingerafdrukscanner. Een primeur in de Honor-serie, die zich richt op het bovensegment van de middenklasse smartphones.

De Honor 7 heeft een behuizing van metaal en komt uit in de kleuren zwart, zilver en goud. Het toestel heeft een 5.1 inch 1080p-scherm en draait op Huawei's eigen Kirin 935 octacore processor met 3 GB RAM-geheugen. 

Aan de achterzijde zit een 20 MP-camera met dual-LED flash, aan de voorzijde zit een 8 MP-camera. De smartphone heeft een 3,100 mAh accu en is voorzien van Android 5.0, met Huawei's Emotion 3.1-skin.

Drie versies

Het toestel komt uit in drie varianten, in verschillende prijsklassen. De goedkoopste versie heeft plaats voor één simkaart en heeft 16 GB interne opslagruimte (circa 290 euro), de duurdere versies ondersteunen dualsim en komen uit als 16 GB- (320 euro) en 64 GB- (360 euro) variant.

De opslag is tevens uit te breiden via micro-SD. 

Beschikbaarheid

Europese prijzen of een releasedatum zijn nog niet bekend. De Honor 7 lanceert deze maand al in China. De Honor 6 is als voorloper wel in Nederland uitgebracht. Naar verwachting geldt hetzelfde voor dit nieuwe toestel.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten