Hogere wiskunde met Wolfram-app

Voor wiskundige analyses, literair onderzoek en mooie grafieken is er al enige tijd de zoekmachine Wolfram Alpha. In samenwerking met Intel brengt Wolfram nu een desktopapplicatie uit die is voorzien van extra mogelijkheden.

De Britse wetenschappers Stephen Wolfram introduceerde in 2009 de zoekmachine Wolfram Alpha. De site onderscheidde zich van andere zoekmachines door de uitgebreide functies op het gebied van wiskunde. Wolfram Alpha lost vergelijkingen op, publiceert grafieken en kan met bijna alle invoergegevens wel iets unieks. Voor iOS en Android is er al een tijdje een app-versie verkrijgbaar, die echter een stuk minder functies heeft.

Intel probeert in de appmarkt mee te komen met het Intel AppUp Center. Hoewel deze appstore oorspronkelijk bedoeld was om ultrabooks en laptops te voorzien van apps, staat hij nu vol met voornamelijk ‘normale’ Windows-applicaties. De Wolfram Alpha-applicatie valt ook in deze categorie. Het verschil met de webversie zit hem vooral in de interface. Ook is de knippen/plakken-ondersteuning voor afbeeldingen uitgebreid en is er een virtueel toetsenbord voor speciale tekens. Later dit jaar moeten er kleine uitbreidingen komen die moeten helpen bij lespakketten over wiskunde, astronomie en natuurkunde. De applicatie is voor $ 2,99 te koop via het AppUp Center.

Bron: Wolfram Alpha

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Programmeren

Tags: wolfram alpha