abonneren

Hoeveel verdient Facebook aan jou?

Privacybedrijf Abine heeft een tool online gezet waarmee je kunt berekenen hoe veel Facebook aan jou verdient. De uitkomst is niet per definitie accuraat, maar dient volgens het bedrijf om mensen in te lichten over wat Facebook met je gegevens doet.

Met de Val-You Calculator van Abine bereken je door het beantwoorden van een paar vragen wat Facebook aan je verdient. Omdat het sociale netwerk op basis van jouw gegevens en gebruikspatronen doelgerichte advertenties kan verkopen, is er een directe waarde aan je Facebook-account te koppelen. Abine, een bedrijf dat privacytools ontwikkelt, claimt door eigen onderzoek te kunnen berekenen wat deze waarde is. Op basis van je locatie, je inkomen en je gebruik van Facebook krijg je te zien wat je waard bent voor Facebook.

Hoe accuraat de berekening is, blijft in het midden. Kristina Kennedy, marketingdirecteur bij Abine, vertelt aan Mashable dat de tool vooral bedoeld is om mensen op de hoogte te brengen van het feit dat Facebook geld aan ze verdient. Ter gelegenheid van de aanstaande beursgang van Facebook lanceert Abine de marketingcampagne Go Private. Naast de calculator komt het bedrijf met de abonnementsdienst Privacy Watch. Voor $2 per maand krijg je advies over de privacysettings van Facebook en houdt Abine je op de hoogte van veranderingen.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: advertenties

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord