abonneren

Hobbyist maakt werkende telefoon van Raspberry Pi

We hebben inmiddels redelijk wat hobby-projecten met de mini-computer Raspberry Pi gezien, maar wat de programmeur David Hunt ervan heeft gemaakt is één van onze favorieten. Hij bouwde een volledig functionerende telefoon van een Pi, compleet met een touchscreen en werkende software. En ja, je kunt er ook mee bellen.

Hunt noemt zijn creatie de PiPhone. Het apparaat heeft naast een PiTFT-touchscreen ook een batterij met 2,500mAh en een simkaarthouder, waardoor het apparaat ook echte telefoontjes kan plegen.

Nachtelijke uurtjes

De ontwikkelaar zette zelfs een kleine ventilator in zijn creatie, zodat het apparaat ook tijdens het bellen gewoon koel blijft. Het hele project kostte Hunt slechts 158 dollar, ofwel 113 euro. Daar zitten de vele, vele nachtelijke uurtjes programmeren en knutselen niet bij inbegrepen.

Open source

Hunt schreef zelf de software voor het apparaatje, en wil de source code binnenkort voor iedereen beschikbaar maken. Ook heeft hij zijn hele project stap voor stap online gezet zodat andere hobbyisten ook hun eigen telefoon kunnen bouwen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Laatste Vacatures