abonneren

‘High-end Windows Phone-toestel HTC Zenith geannuleerd’

HTC heeft volgens Bloomberg het toptoestel Zenith geannuleerd. De Windows Phone 8-smartphone zou qua schermresolutie niet meekunnen met de concurrenten die op andere besturingssystemen draaien.

De crème de la crème van HTC op het gebied van Windows Phone zal nooit het levenslicht zien volgens persbureau Bloomberg. Dit duurste en beste indows Phone-toestel van HTC zou Zenith gaan heten en een schermresolutie hebben van 1280x720. Dat laatste was het probleem naar verluid. HTC zou de concurrentie met de eigen toptoestellen met Android en die van andere merken niet aankunnen, omdat die allemaal een full-hd-resolutie zouden hebben (1920x1080 pixels). Full-hd-telefoons zouden volgens HTC in het hogere segment de standaard worden in 2013.

Groter, sneller

Op dit moment is de Windows Phone 8X het toptoestel van HTC. Deze smartphone heeft een 4,3 inch-scherm en een resolutie van 1280x720 pixels. De processor en de schermgrootte van de Zenith zouden de grootse meerwaardes zijn ten opzichte van de 8X. Er zou een Qualcomm S4 Pro quadcore processor in zitten en zou een beelddiagonaal van 4,7 inch hebben. Dat laatste betekent dat de Zenith een minder scherp scherm zou krijgen dan de 8X, uitgaande van een resolutie van eveneens 1280x720.

In Nederland is HTC tot en met januari 2013 de enige die Windows Phone 8-toestellen in de schappen heeft liggen. Nokia volgt dan met de Lumia 920 en de kleinere Lumia 820.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Bloomberg, zenith, windows phone 8x

Laatste reactie