abonneren

Het laatste nieuws over Motorola X Phone

We praten je even bij over de veelbelovende X Phone van Motorola. Wat zijn de geruchten en wat de feiten?

Het nieuwe Motorola is een bedrijf met minder werknemers, eigendom van Google (Motorola Mobility) en het heeft een inspirator in de persoon van Guy Kawasaki aangetrokken om de boel een beetje in goede banen te leiden. De Motorola X Phone zal waarschijnlijk het eerst echte nieuwe product worden van het ‘nieuwe Motorola’. Een product als deze X Phone is natuurlijk een dankbaar onderwerp in de geruchtenstroom die dagelijks op ons af komt.

Motorola X Phone, wat weten we tot nu toe

We moeten het onderscheid maken tussen geruchten en zaken die gezegd zijn door mensen die het kunnen weten. Zo heeft Larry Page aan het begin van het jaar gezegd dat men vooral een telefoon wil maken die sterk is (onbreekbaar) een een accu heeft waar de gebruiker lang mee kan werken. Guy Kawasaki stelt in zijn Google Community wel eens vragen die misschien betrekking kunnen hebben op de Motorola X Phone. Zo bracht hij onder andere het gerucht in de wereld dat de Motorola X Phone helemaal aanpasbaar zou zijn.

250px Guy Kawasaki 2006 Motorola X Phone geruchten, we praten je even bij

Wanneer we alles op een rijtje zetten dan heeft de Motorola X Phone een 4.7 of 4.8 inch-scherm en is het glas erg sterk (Gorilla Glass of Sapphire Glass), ook de behuizing is gemaakt van een sterk polycarbonaat (plastic). Aan de binnenzijde ligt een quad-core Snapdragon 800-chipset, 2GB RAM en er zal geen microSDkaart-slot aanwezig zijn op het toestel.

Nieuwe geruchten

De website Android and Me zegt een zeer betrouwbare bron te hebben die ze de afgelopen dagen weer eens geraadpleegd hebben betreffende de Motorola X Phone. Het orakel van Android and Me wijst richting een lancering van deze telefoon in juni of juli. Dan zou het waarschijnlijk een lancering zijn op het web met enkele maanden (november) later een lancering voor de retail. Mocht dit kloppen dan is de kans groot dat we tijdens de Google I/O al iets te zien krijgen van de Motorola-creatie.

 Motorola X Phone geruchten, we praten je even bij

Het gerucht dat de Motorola X Phone door de koper aangepast kan worden voordat hij de fabriek verlaat houdt ook nog steeds stand. Als dit allemaal waar is kunnen we straks online inloggen en de Motorola X Phone zelf gaan vormgeven, en dat zou dan vooral gaan om de kleuren die er gebruikt worden voor de behuizing en het geheugen. Ook zouden we dan al kunnen kiezen welke wallpapers en welke voorgeïnstalleerde applicaties we willen zien, zo zou je gelijk uit de doos gebruik kunnen maken van deze smartphone. Aanvullend hierop zou er in een later stadium zelfs een keuze gemaakt kunnen worden voor het materiaal waar de telefoon van is gemaakt.

Specificaties en beleving

We hebben het al eerder gehoord, het gaat niet meer alleen om de specificaties maar ook om de beleving. Dit product zal vooral gemaakt worden om te kunnen werken met de Google-producten en daar verstaan we ook Google Glass onder. Daarnaast zal het tegen een lage prijs op de markt komen en dan ligt het voor de hand dat de specificaties niet mega-knallend-fantastisch-super zullen zijn, maar gewoon goed. Aan de achterzijde zal een aanraakgevoelig Motorola-logo zitten maar wat deze precies gaat of kan doen en of je dat eventueel zelf kunt instellen, we hebben geen idee.

x phone prototype back 630x419 Motorola X Phone geruchten, we praten je even bij

Beschikbaarheid

Wanneer we iets officieel gaan zien dat op een Motorola X Phone lijkt is dus nog een raadsel, ergens richting de zomer is tot nu toe de meest exacte aanduiding die we hebben kunnen vinden.

 

Bron: AndroidandMe

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Nexus, Motorola, x phone

Laatste reactie