}
abonneren

HDK 2: Razer kondigt tweede generatie OSVR aan

Razer en Sensics kondigen een nieuwe versie van de OSVR-headset aan, de HDK2. Met de nieuwe specificaties ligt deze meer in lijn met bijvoorbeeld de Oculus Rift.

De nieuwe variant van de 'Open Source Virtual Reality'-bril heet de Hacker Development Kit 2. De lenzen van het OLED-display hebben nu een hogere resolutie van 2160x1200 pixels. Ook is de framerate van vr-ervaringen opgekrikt, van 60 naar 90 frames per seconde.

Screen-door effect

De headset is verder uitgerust met de Image Quality Enhancer-technologie. Die moet ervoor zorgen dat het 'screen-door effect' minder wordt. Je ziet dit bijvoorbeeld vaak bij vr-brillen die een smartphone als scherm gebruiken.

Omdat het beeld zo dicht op je neus zit en de resolutie doorgaans aan de lage kant is voor virtual reality, zie je ook de ruimtes tussen de pixels. Het effect is een soort raster over het beeld, wat je uit de ervaring haalt.

Duurdere brillen kunnen hier ook last van hebben. Je zit nu eenmaal behoorlijk dicht op het scherm.

Prijs

Opvallend is dat de nieuwe OSVR 399 dollar kost, wat een paar honderd dollar goedkoper is dan zijn voornaamste concurrenten: de Rift en de Vive. De HDK 2 is vanaf volgende maand te koop, terwijl de vorige variant voor 100 dollar minder verkrijgbaar blijft. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: VR, osvr, hdk2

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI