abonneren

HDCP-kopieerbeveiliging gekraakt

Intel heeft bevestigd dat de deze week uitgelekte code van een hdcp-sleutel inderdaad een master-key betreft. De master-key maakt het mogelijk apparaatsleutels te maken, waarvoor normaal gesproken licentiekosten betaald moeten worden.Met de uitgelekte sleutel is het met de juiste software mogelijk sleutels te genereren.
Deze sleutels zouden dan in een chip moeten worden toegepast om de drm-beveiliging van beveiligd beeldmateriaal te decoderen. HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) is een protocol dat in settop-boxen, dvd- en blu-ray-spelers wordt gebruikt om beveiligd en gecodeerde video te decoderen, waarbij wordt geverifieerd of dat apparaat een HDCP-licentie heeft.

Het is onduidelijk hoe de master-key is uitgelekt. Intel zal maatregelen nemen tegen degene die ongeautoriseerde apparaten maakt. Ook is het bedrijf ervan overtuigd dat de beveiliging nog effectief zal blijven. Er is een groot aantal licentiehouders en er zijn een enorm aantal legale apparaten. Daar waar het gebruik van de sleutel zich voordoet, zijn er voldoende juridische mogelijkheden om daar tegen op te treden, aldus Intel.

Via: Cnet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Security

Tags: