abonneren

Harense Smid maakt turbo-doorstart

De elektronicaketen Harense Smid, die winkels heeft in het zuiden van Nederland, maakt een doorstart. Mikro-Electro neemt 20 vestigingen over. Twee derde van de werknemers behoudt zijn of haar baan door de overname. De verplichtingen zoals reparaties en klachten worden ook overgenomen.

Gisteren bleek Harense Smid failliet. Vandaag openden 20 van de 43 filialen weer hun deuren. De reden is dat deze winkels overgenomen zijn door Mikro-Electro, waarmee Harense Smid een doorstart maakt. Zo’n 300 van de 460 werknemers zullen hun baan behouden.

Harense Smid blijft als merk ook bestaan. Mikro-Electro heeft zelf 15 winkels in Brabant, Zuid-Holland en Zeeland en daarnaast zo’n 10 It’s winkels in eigendom. Het hoofdkantoor van Harense Smid blijft in Oss en dat van Mikro-Electro in Roosendaal. Er was overigens al een gezamenlijke inkoop-strategie tussen de twee bedrijven.

De filialen die weer open zijn gegaan zijn Waalwijk, Haren, Nuenen, Veen, Woensel, Rosmalen, Best, Goirle, Dongen, Eindhoven,  Uden, Cuijk, Den Bosch, Rijen, Tilburg (Boulevard) en Schijndel. Het zou kunnen dat er nog meer winkels opengaan, maar daarover wordt nog gepraat met de verhuurders van de panden.

Klanten kunnen met hun reparatieverzoeken en dergelijke gewoon weer terecht bij de filialen die open zijn. Alle medewerkers van Harense Smid gaan de komende weken weer aan de slag en er wordt gekeken naar de personeelsinvulling voor de toekomst.

Directeur Jan Hoogstrate van Mikro-Electro zegt in een reactie tegen Omroep Brabant over de lastige situatie voor elektronicaketens vandaag de dag: "Het blijft natuurlijk wel een grote uitdaging, maar we hebben nu de kans om de winkelformule opnieuw neer te zetten. Bovendien kunnen we kijken waar Mikro-Electro en de Harense Smid elkaar kunnen vinden of versterken."

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: Harense Smid, failissement, mikro-electro, doorstart

Laatste reactie