abonneren

Hands-on: Acer Revo Base is een heel kleine entertainmentcomputer met Windows 10

Acer verraste ons vorig jaar al met de fijne Revo One-minicomputer, en niet alleen ons. De media-pc werd populair genoeg om een kleine, betere en uitgebreidere versie te maken. De Acer Revo Base is ongeveer drie keer kleiner dan het vorige model, en dit keer is ook het werkgeheugen makkelijk uit te breiden.
De Acer Revo One was een kleine mini-pc die goed geschikt was al mediacentrum voor in je huiskamer. Het nieuwe model is de Revo Base, die vooral veel kleiner is dan zijn voorganger. Net als het eerdere model draait de Base op Windows 10.

Kleiner

Opvallend is dat de nieuwe Revo Base een heel stuk kleiner is. Het apparaat is zeker drie keer zo klein als zijn voorganger, waarbij de verkleining vooral in de hoogte plaatsvindt. Qua lengte en breedte is de Revo Base nog steeds net zo groot als de One, maar het computertje past nu veel makkelijker onder een tv of in een kast.
 
Aan de voorkant heeft het apparaat nu twee usb 3.1-aansluitingen zitten, erg handig als je even snel vanaf een stickje iets wil afspelen. Daarnaast zit er aan de zijkant een sd-gleuf voor snelle toegang.

Aansluitingen

De rest van de aansluitingen zit aan de achterkant. Daar zitten nog twee usb 3.0-aansluitingen, een ethernet-poort, een hdmi-poort en een display-poort. Opvallend aan het nieuwe model is dat die nu twee beeldschermen tegelijk ondersteunt - handig voor gebruikers die het apparaat gebruiken als mini-computer.
 
Ook opvallend, maar dan minder positief, is dat de hoofdtelefoonaansluiting ook aan de achterkant zit. Dat lijkt iets minder praktisch voor wie de Revo Base in een drukke huiskamer gebruikt.
 
De vorige Revo One had als fijn extraatje dat het opslaggeheugen makkelijk uit te breiden was. Dat is ook bij het nieuwe model mogelijk, maar Acer zegt dat het goed geluisterd heeft naar zijn klanten en dat nu ook het werkgeheugen uit te breiden is, als je de Revo vooral wil gebruiken als computer om op te multitasken.
 
De mini-pc komt later dit jaar uit, prijzen starten vanaf 499 euro.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: acer revo base, acer revo, Acer, acer revo one