}
abonneren

Hackers via een marktplaats in te huren

De term 'hacker' is verre van positief en wordt vaak geassocieerd met criminele activiteiten. Hacken is ook niet legaal, want het indringen van een computernetwerk zonder toestemming is tegen de wet. Maar wat nu als de hacker toestemming heeft? Voor mensen die een hacker nodig hebben is er nu een marktplaats.

Op Hackerslist.com bieden hackers zichzelf aan om met toestemming van de gebruiker iets te hacken. Nu klinkt dit erg spectaculair, maar vaak draait het om simpele dingen zoals het opnieuw instellen van een wachtwoord of het heractiveren van een mailaccount.

Toch zitten er ook een aantal verzoeken bij die niet helemaal binnen de wet vallen. Zo vraagt iemand of het emailadres van zijn ex even gehackt kan worden, is er een andere persoon die zijn geldbalans bij een kredietbureau wil veranderen en staan er tientallen hackverzoeken voor iPhones. Onder deze verzoeken kunnen hackers reageren met hun geraamde prijs en aangeven waarom ze er de beste persoon voor zijn.

Verboden, maar lastig tegen te houden

Deze site is logischerwijs niet legaal. Uit een artikel van de New York Times blijkt dan ook dat de makers ondergedoken zijn en hun locatie niet bekendmaken. Zelf vinden ze het een juridisch grijs gebied en hebben ze helemaal niets illegaals voor ogen, zo blijkt uit de veelgestelde vragen op de site. Daar geeft Hackerslist aan dat site is bedoeld voor het plaatsen van legale en ethisch verantwoorde hackverzoeken.

Dat hacken ‘hot’ is op het moment blijkt wel uit de recente gebeurtenissen omtrent hackersgroep Lizard Squad en het wereldwijde hackschandaal van Sony. Veelal verhalen die ver van je bed zijn, maar met deze marktplaats komt het potentieel wel erg dichtbij.

Geschreven door: Dave Laaper op

Category: Nieuws, Security

Tags: Marktplaats

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Senior Automation Consultant - PQR