abonneren

Hackers stelen gegevens Opera Sync-gebruikers

Opera maakt melding van een aanval op zijn synchronisatiedienst Sync, waarbij hackers inloggegevens van gebruikers achterhaald hebben.

Wie Sync gebruikt, kan zaken als geschiedenis, favorieten en wachtwoorden laten synchroniseren tussen de verschillende Opera-versies, zoals de mobiele en desktopvariant van de browser. Om van de dienst gebruik te maken, moet een speciaal account worden aangemaakt. Die inloggegevens blijken nu te zijn gestolen. Opera meldt er wel bij dat ze hashed en salted worden opgeslagen.

'Klein' deel Opera-gebruikers

Hoeveel slachtoffers er zijn, is niet duidelijk. Wel bekend is dat Sync 1,7 miljoen gebruikers kent, wat een relatief klein aantal is vergeleken met het volledige aantal Opera-gebruikers: 350 miljoen. Sync-gebruikers zijn via de mail op de hoogte gebracht en wordt aangeraden hun wachtwoord te veranderen, het liefst ook van sites van derden - waarvan de wachtwoorden door Sync worden bewaard.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Hack, Opera

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord