abonneren

'Hackers Sony kregen hulp van medewerkers'

Sony's filmafdeling ligt nog altijd plat dankzij een grootschalige hack. De hackersgroepering #GOP suggereert nu dat de aanval tot stand is gekomen met de hulp van medewerkers van Sony Pictures zelf.

"Sony doet zijn deuren niet op slot, dus met de hulp van gelijkgezinden konden we binnenkomen," zo leest een e-mail aan techsite The Verge. "Meer kan ik niet zeggen, de veiligheid van het team staat voorop."

Er zou gestreden worden voor 'gelijkheid,' maar wat daarmee precies wordt bedoeld is niet duidelijk. De computers van Sony Pictures zijn nog altijd onbruikbaar. Ze tonen enkel een scherm met een afbeelding van een doodshoofd en een dreigement.

Gevoelige informatie

De hackers willen gevoelige informatie naar buiten brengen als er niet ingegaan wordt op hun eisen. Ondanks dat die deadline is verstreken lijkt het nog niet zover te zijn gekomen.

Sony's filmafdeling laat enkel weten dat er een 'systeemomtregeling' heeft plaatsgevonden en dat er naar een oplossing wordt gezocht.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord