abonneren

Hackers breken in op Twitter-account Netflix

Hackers die opereren onder de naam OurMine, hebben ingebroken op het Twitter-account van Netflix. Daar plaatsen ze tweets waarin ze hun 'diensten' aanprijzen.

OurMine plaatste drie tweets onder de Netflix-naam. "Hoi, OurMine hier, maak je geen zorgen, we testen alleen maar je beveiliging, neem contact met ons op voor meer info," zo las de eerste tweet. "Bezoek onze website om je security op orde te krijgen" en "Bescherm je account nu met onze diensten" volgden daarna.  

Kort verdwenen de tweets en leek alles weer onder controle. Even later dook echter opnieuw een tweet op: "De beveiliging is shit, wij zijn hier om dat te bewijzen :)".

Doelwit

De hackersgroepering is geen onbekende op Twitter. Eerder dit jaar werd ingebroken op het account van Facebook-baas Mark Zuckerberg. Mogelijk werd daarvoor een wachtwoord gebruikt dat bij een eerder datalek werd buitgemaakt. Ook de accounts van Google-topman Sundar Pichai en Wikipedia-oprichter Jimmy Wales werden gehackt.

OurMine brak tevens in op grotere doelwitten. Zo nam het BuzzFeed over, omdat die site nepnieuws over de hackers zou hebben aangeboden. Ook filmwebsite Variety werd dit jaar slachtoffer van deze groep. Hoe OurMine op het Twitter-account van Netflix heeft kunnen inbreken, is vooralsnog niet bekend. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Netflix, Hack