abonneren

Hacker kraakt hotelkamers

Tijdens de Black Hat-conferentie heeft een hacker laten zien dat ook hotelkamers gekraakt kunnen worden. Keycard-sloten van Onity kunnen door Cody Brocious in enkele seconden geopend worden.

Je zou als stelregel wel kunnen zeggen dat alle electronica gehackt kan worden. Dat zelfs sloten niet veilig zijn wordt vandaag door een Amerikaanse hacker bewezen. Een zelfgebouwd apparaatje, met minder dan $50 aan onderdelen, kan keycardsloten van het merk Onity direct openen. Hacker Cory Brocious maakt gebruik van een aansluitingspoort onderop het slot, die door hotelpersoneel normaal gesproken gebruikt wordt voor het programmeren van de mastersleutels.

Brocious’ hack is door zijn vorige werkgever aan opleidingsinstituut The Locksmith Institute verkocht, waardoor kennis over de sloten en het hackapparaatje waarschijnlijk wijdverbreid is. Sloten van Onity worden in ongeveer een derde van alle hotels wereldwijd gebruikt. Het bedrijf is door Brocious niet ingelicht over de hack; een ongebruikelijke praktijk in de wereld van ethische hackers. Onity wil de hack nog niet toelichten.

Bron: Forbes

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: hackers, onity

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord