abonneren

Hacker draait PlayStation-games op smartwatch

De hacker die het voor elkaar kreeg om Windows 95 op een smartwatch te draaien, heeft de lat nog een stukje hoger gelegd. hij heeft het namelijk voor elkaar gekregen om PlayStation 1-games op een LG G Watch te laten draaien.

In de praktijk heb je natuurlijk niks aan dat concept - zoals op onderstaande video te zien is, kun je via swipe-gebaren je personage bewegen, en de hacker heeft en aantal icoontjes toegevoegd voor kruisjes en rondjes.

Betere hardware

Qua hardware is het helemaal niet gek om PS1-games te draaien op een smartwatch. Geloof het of niet, maar het kleine polscomputertje heeft meer rekenkracht dan de inmiddels 20 jaar oude console van Sony. Die had, net als de G Watch, 2 MB aan werkgeheugen en een processor van slecht 33,9 MHz - veel meer dan de 450 MHz en de 1 GB werkgeheugen waarop de G Watch draait.

Klein schermpje

Het grootste probleem waar de hacker dan ook tegenaan liep zijn de controls van de spellen, want multi-touchen op een schermpje van 3 centimeter is niet erg praktisch. Maar zulke hacks hoeven niet praktisch te zijn. Het is vooral cool. En een goede herinnering dat een smartwatch veel krachtiger is dan een klassieke console. En nu een PlayStation 4 alsjeblieft.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags:

Laatste reactie