}
abonneren

Hack Google Chrome, win $ 20.000

Google biedt een beloning van maar liefst $ 20.000 aan de eerste persoon die Google Chrome weet te hacken. De beloning maakt deel uit van de 2011 Pwn2Own-wedstrijd, waarin hackers over de hele wereld veiligheidsgaten proberen te vinden in de belangrijkste webbrowsers. Naast Chrome vallen hier Internet Explorer, Firefox en Safari onder.

Wie de beveiliging van Internet Explorer, Firefox of Safari weet te doorbreken kan tot $ 15.000 in zijn zak steken. Ook worden er laptops weggegeven. Google heeft overigens strenge eisen gesteld aan de beloning: hackers moeten op de eerste dag van de wedstrijd twee exploits vinden in de code van Google om voor de beloning in aanmerking te komen. Ze moeten ook uit de sandbox van Chrome breken, iets wat Google als onmogelijk ziet.

 

Op de tweede en derde dag van de wedstrijd wordt er nog steeds een beloning van $ 20.000 uitgekeerd, maar de helft van deze beloning komt dan uit de zak van Pwn2Own-sponsor TippingPoint. De eisen aan de beloning zijn op dag 2 en 3 minder strict en mogen ook uit fouten in niet-Chrome-code bestaan. De afgelopen twee jaar deed Google een soortgelijk voorstel, maar niemand wist toen door Chrome's beveiliging heen te breken.

 

Pwn2Own

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI