Grote update voor Microsoft Paint in Windows 10

Microsoft gaat het gratis tekenprogramma Paint voorzien van een grote update. De software krijgt een compleet nieuwe interface en gaat ondersteuning bieden voor 3D-tekeningen en -printers.

De nieuwe versie van Paint biedt verder de mogelijkheid om te tekenen met een stylus. De nieuwe software wordt daarmee volledig in lijn gebracht met Microsofts andere apps, die eveneens zijn gericht op aanraakschermen. Het nieuwe Paint beschikt straks over kant-en-klare 3D-objecten, die volledig naar eigen hand kunnen worden gezet. De standaard 2D-objecten die de huidige versie van Paint nu al kent zullen blijven bestaan. Daarnaast wordt het ook mogelijk om gebruik te maken van lagen. De interface van de nieuwe Paint-app zal gelijk worden getrokken met de bestaande apps voor Windows 10.

De nieuwe versie van Paint zal waarschijnlijk op 26 oktober aan het grote publiek worden getoond tijdens een groot Microsoft-event, waar het bedrijf naar verwachting ook haar Surface-plannen voor 2017 bekend zal maken, alsmede nieuwe smartphones en functies voor Windows 10.

Bekijk hier een video met de nieuwe functies in Paint:

3D Builder

Standaard wordt in Windows 10 ook de app 3D Builder meegeleverd, waarmee je 3D-objecten direct kunt afdrukken op een aangesloten 3D-printer of je object via een aangesloten online 3D-printdienst kunt afdrukken. Waarschijnlijk wordt deze functie direct in de nieuwe versie van Paint opgenomen en verdwijnt de afzonderlijke 3D Builder-app uit Windows.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Paint