abonneren

Grote ontwikkelaars hebben al apps klaar voor iWatch

Apples iWatch zou een eigen App Store krijgen, net als de iPhone. Enkele grote ontwikkelaars, zoals Facebook en Twitter, zijn al apps voor de smartwatch aan het ontwerpen.

Daarvoor hebben zij 'erg recent' toegang gekregen tot het ontwikkelaarspakket voor de software van de smartwatch, meldt 9to5mac. Met zo'n ontwikkelaarspakket kunnen apps worden ontworpen.

Morgen gepresenteerd

De iWatch wordt hoogstwaarschijnlijk op 9 september gepresenteerd, samen met de iPhone 6. Tijdens die aankondiging worden al enkele apps voor de smartwatch gepresenteerd, die door 'grote sociale netwerken, en andere diensten' zouden zijn gemaakt . Daarbij horen onder andere Facebook en Twitter, maar andere namen zijn niet bekend.

Verlengstuk

In de eerste plaats wordt de iWatch een verlengstuk van de iPhone, waarbij de telefoon notificaties laat zien waar de gebruiker op kan antwoorden. Toch krijgt de smartwatch waarschijnlijk ook eigen apps.

Vroege toegang

Grote ontwikkelaars zoals Facebook of Evernote krijgen van Apple vaker vroege toegang tot nieuwe apparatuur. Dat gebeurde bijvoorbeeld ook bij de eerste iPad en toen iOS 7 werd gepresenteerd. De meeste ontwikkelaars moeten nog altijd wachten tot het iApparaat wordt gepresenteerd voor zij ermee aan de slag kunnen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Iwatch