abonneren

'Grote iPhone 6 nu al vertraagd'

De komst van de grote iPhone 6 is nu al uitgesteld, meldt persbureau Reuters op basis van bronnen in de productie van Apples nieuwe smartphone. De productie van de schermen moet in mei beginnen, maar alleen voor de kleine 4,7 inch-schermen. De grotere versies van de telefoon, met een schermgrootte van 5,5 inch, komen pas veel later uit.

Beide schermen zijn groter dan het huidige 4 inch-scherm van de iPhone 5S en de 5C. De grotere iPhones moeten beter kunnen concurreren met andere grote telefoons van Samsung en HTC.

Dunnere schermen

Volgens Reuters hebben verschillende bedrijven die de schermen moeten maken, problemen met het hoge productieschema. Japan Display, Scharp en LG Display zijn alledrie verantwoordelijk voor het bouwen van de schermen, maar hebben naar verluidt hebben die allemaal problemen met de in-cell-technologie, waarmee Apple zijn schermen een stuk dunner kan maken.

2015

Zoals het er nu naar uitziet komen de eerste nieuwe iPhones in september, al zijn dat dan wel de 4,7 inch-varianten. De 5,5 inch-telefoons komen echter misschien pas in 2015 op de markt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: