Grote 18-inch Windows-tablet van Dell

Dell prestenteert de XPS 18 All-in-One. Deze tablet heeft een groot 18,4-inch touchscreen. Deze stop je niet zomaar in een rugzak, maar het gewicht is voldoende laag om hem mee te kunnen nemen.

De XPS 18 All-in-One is een hybride en kan zowel als een tablet of als een desktop worden gebruikt. Een toetsenbord en muis zijn optioneel. De touchscreen heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels, meldt Winmag. De computer werkt met het besturingssysteem Windows 8 en is voorzien van 'de nieuwste' Intel Core processors. Als opslagmedium wordt een solid state drive (ssd) genoemd. De specificaties van de optionele processors en ssd's wordt door Dell nog niet vermeld.

De tablet kan plat op tafel of schoot worden gelegd. Rechtop kan ook via de uitklapbare voet of door plaatsing in een monitorstandaard. Dell vermeldt op de productpagina niet of deze standaard is inbegrepen in de prijs.

Gewicht
De XPS 18 zou licht genoeg zijn om op schoot te nemen, maar is met een gewicht van 2,2 kilo aan de zware kant en vergelijkbaar met dat van een laptop. Dit is natuurlijk onvermijdelijk met zo'n groot scherm, maar daardoor nodigt de tablet niet echt uit om hem de hele avond te gebruiken terwijl je lekker onderuitgezakt ligt op de bank. Door het forse 18-inch formaat zal de tablet ook niet zomaar in een rugzak passen. Hopelijk heeft Dell hiervoor een oplossing bedacht in de vorm van bijvoorbeeld een stevige draagtas.

De batterijduur (of accuduur ;)) is volgens Dell uitstekend, maar de fabrikant vermeldt er niet bij hoe lang de tablet op een lading werkt. Dit zal mede afhankelijk zijn van de processor die in de machine wordt geplaatst.

De eerste foto's laten zien dat de XPS 18 mogelijk ook een camera met microfoon krijgt ingebouwd voor het voeren van videogesprekken via Skype. Dit chatprogramma wordt standaard met Windows 8 meegeleverd.

De XPS 18 is binnenkort verkrijgbaar. Een releasedatum en de prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Bron: Nu.nl

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: pc, dell, tablets