abonneren

Grootste dataroof ooit: hackers stelen 1,2 miljard inloggegevens

Hackers uit Rusland zijn mogelijk verantwoordelijk voor de grootste dataroof ooit. Daarbij zijn 1,2 miljard inloggegevens en 500 miljoen e-mailadressen gestolen.

Daarover schrijft The New York Times vandaag op basis van een ontdekking door veiligheidsbedrijf Hold Security. De hackers zijn aan de gegevens gekomen door een sql-injectie via een botnet los te laten op 420.000 websites.

Hold Security maakt niet publiekelijk bekend om welke websites het gaat, enkel dat het zowel 'grote namen' als hele kleine websites betreft. Sommige websites zijn inmiddels op de hoogte gesteld en anderen zijn nog steeds kwetsbaar, aldus de experts. Sites zijn wereldwijd getroffen, waaronder sites uit Rusland zelf.

Social media

Tot dusver is er nog niet opgemerkt dat de data wordt verkocht. Wel zou de groep de informatie al gebruiken om spam via social media (als Twitter) te versturen). 

Het beveiligingsbedrijf houdt de groep al een tijd in de gaten. Deze zou sinds 2011 actief zijn en destijds uit minder dan twintig jonge mannen bestaan. Holding Security sluit niet uit dat de groep voor deze roof heeft samengewerkt met andere hackers, maar geeft ook aan 'geen connecties te zien met de Russische overheid.'

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Laatste reactie