abonneren

Groot productiviteitsverlies door ICT-problemen

De Nederlandse werknemer verliest dagelijks 8% van zijn werktijd aan slecht functionerende automatisering en door een gebrek aan vaardigheden op digitaal gebied. Dit komt neer op een financiƫle verspilling van 19 miljard euro per jaar.

Dit blijkt uit onderzoek door de Universiteit Twente gepubliceerd in het rapport: Ctrl Alt Delete, productiviteitsverlies door ICT-problemen en ontoereikende digitale vaardigheden op het werk.
Deze uitkomsten zijn volgens de onderzoekers schokkend, vanwege de omvang en het feit dat leidinggevenden en werknemers zich nauwelijks bewust zijn van het productiviteitsverlies. De onderzoekers pleiten dan ook voor meer gestructureerde ICT-trainingen het verbreden van de rol van helpdesks en het structureren van de nu vaak spontane hulp van collega’s.

Computers en internet bieden veel voordeel bij het werk van de meeste Nederlanders. De tijd die we nu iedere dag verliezen door niet of slecht functioneren pc’s of software en een gebrek aan kennis en vaardigheden om met internet en software om te gaan is te groot, aldus de onderzoekers.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord