abonneren

Groen accu-icoontje = veilige Galaxy Note 7

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat de Galaxy Note 7 is teruggeroepen vanwege de kans op exploderende accu's. Maar hoe weet je in de toekomst of je wél een veilig exemplaar in handen hebt?

Samsung laat daarvoor een firmware-update uitgaan, die het accu-icoontje van kleur laat veranderen. Is deze groen, dan kun je de Note 7 veilig gebruiken. Betreft het een wit icoontje, dan heb je te maken met een toestel met een gevaarlijke accu.

Van de defecte versie zijn zo'n 400.000 verkocht, voordat Samsung aan de terugroepactie begon. In totaal zouden er 2,5 miljoen exemplaren geproduceerd zijn. Volgende week zou er genoeg voorraad moeten zijn om ze allemaal te kunnen vervangen, meldt ZDNet.

Firmware

In thuisland Zuid-Korea bracht Samsung al eerder een firmware-update uit, die ervoor zorgt dat de accu slechts tot 60 procent volgeladen kan worden. Daardoor zou de batterij niet langer oververhit raken.

Wanneer de Note 7 in Nederland te koop is, is niet duidelijk. Maar we gaan er vanuit dat de phablets die hier straks in de winkels liggen, zijn uitgerust met de verbeterde accu's.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Galaxy Note 7, Samsung