abonneren

Groei Windows 10 stagneert

Ondanks dat de marketing-afdeling om de paar maanden vol trots aankondigt hoe snel de adoptie van Windows 10 gaat, lijkt de groei tot een stilstand te zijn gekomen.

Volgens de laatste cijfers van onderzoeksbureau Netmarketshare is het marktaandeel van Windows 10 op desktops in de maand september van 23% naar 22,5% wereldwijd gedaald. Onderzoeksbureau StatCounter meldt een minimale krimp van 0,1% naar 24,4%. Windows 7 groeide daarentegen marginaal naar 48,3%.

Opvallend

Hoewel de krimp van Windows 10 erg klein is en de onderzoeksbureaus afhankelijk zijn van beperktere gegevens dan Microsoft, zijn het opvallende cijfers. Dankzij het gratis aanbieden van Windows 10 voor gebruikers van de consumentenversies van Windows 7 en 8.1 groeide Windows 10 in het eerste jaar erg snel. Nu het aanbod verlopen is, lijkt deze groei direct tot stilstand te zijn gekomen.

Of de cijfers zorgelijk zijn voor Microsoft moet echter nog blijken. Veel bedrijven moeten nog de overstap naar Windows 10 maken, wat het marktaandeel weer opdrijft.

Edge

Niet alleen de recente cijfers van het marktaandeel van Windows 10 laten een ongunstig beeld zien voor Microsoft. Onlangs toonde recente cijfers van Netmarketshare ook al aan dat Microsoft harde klappen krijgt op de browsermarkt.

Bron: Netmarketshare

Geschreven door: Jorispeterse op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Windows 7, Marktaandeel

Laatste Vacatures