abonneren

Greenpeace belastert clouddiensten

De milieuactivisten van Greenpeace beschuldigen onder andere Apple en Microsoft van vervuiling. Hun datacenters zouden te veel afhankelijk zijn van vervuilende kolencentrales.

Greenpeace heeft computerbedrijven al vaker op de korrel genomen. In het nieuwe rapport How Clean is Your Cloud onderzoeken de activisten in hoeverre de IT-sector bijdraagt aan global warming. De nadruk wordt gelegd op clouddiensten van 14 fabrikanten. De conclusies zijn niet verrassend, gezien de schrijver van het rapport: met name Apple, Microsoft en Amazon zouden hun datacenters met energie uit kolen- en kerncentrales opstoken.

Greenpeace heeft de lancering van het rapport ondersteund met de bekende spandoekacties. Het in aanbouw zijnde kantoor van Amazon in Seattle werd voorzien van een spandoek met de tekst How clean is your cloud? Werknemers van een van Microsofts kantoren in Seattle hadden volgens Neowin vrij zicht op de aanklacht.

Niet alle technologiebedrijven hebben gereageerd, maar Apple heeft wel een duidelijke verklaring uitgegeven. Greenpeace zou het energieverbruik van Apple zwaar overschat hebben, en bovendien verbruikt het bedrijf meer energie uit schone bronnen dan het rapport vermeldt. Zoals gewoonlijk zal de waarheid ergens in het midden liggen.

Bron: Neowin

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: Greenpeace