Gratis wifi bij de Albert Heijn

Vanaf volgend jaar kun je rustig internetten tijdens het boodschappen doen. Albert Heijn gaat al zijn filialen met gratis wifi uitrusten, vermoedelijk om het gebruik van de eigen Appie-app te stimuleren.

Helemaal onverwachts zijn de plannen van Albert Heijn niet: in het verleden heeft de grootgrutter al aangegeven de mogelijkheid te onderzoeken alle filialen van wifi te voorzien. Bij een klein deel van de winkels heeft Albert Heijn inmiddels wifi-access points geïnstalleerd, maar volgend jaar moeten alle klanten in de Albert Heijn toegang hebben tot gratis wifi. Daarbij maakt de supermarkt wel de kanttekening dat franchise-Albert Heijns zelf verantwoordelijk zijn voor de uitrol.

Albert Heijn ziet gratis wifi als een goede stimulans voor klanten op de Appie-app te gebruiken. Hiermee kun je boodschappenlijstjes aanmaken, recepten opzoeken en bonusaanbiedingen bekijken. Veel filialen van de Albert Heijn hebben te maken met een matige tot slechte mobiele dekking, gratis wifi zou dit euvel dus eenvoudig verhelpen. Ook is het met wifi mogelijk om klanten te laten afrekenen op hun mobiele telefoon, in plaats van aan de traditionele kassa. Hier lopen in Haarlem en Amersfoort al pilots voor.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: albert heijn