Gratis rondleiding door Koninklijk Paleis

Het Koninklijk Paleis is de nieuwste toevoeging aan het Google Art Project. Via deze website van Google kun je gratis virtueel rondkijken in diverse musea wereldwijd.

Vorig jaar lanceerde Google het Google Art Project. Via de voor dit project opgezette website kun je kunstwerken uit diverse musea bekijken. In Nederland doen het Van Goghmuseum en het Rijksmuseum al vanaf het begin mee met een grote selectie werken die in hoge kwaliteit zijn gefotografeerd. Ook Museum Boijmans Van Beuningen, het Kröller-Müller Museum en het Gemeentemuseum in Den Haag hebben een deel van hun collectie online staan.

Sinds vandaag is ook alles in het Koninklijk Paleis in te zien. Opvallend is de toevoeging van de Museum View, wat betekent dat niet alleen de schilderijen te zien zijn, maar het hele museum. Op een Street View-achtige manier kun je door het museum klikken en gratis alle schilderijen bekijken.

In totaal zijn nu meer dan 30.000 voorwerpen te bekijken via Google Art Project uit 46 musea. Pim van der Feltz, directeur van Google, motiveert het project als volgt: “Vanuit Google willen wij graag alle mogelijke vormen van cultuur online toegankelijk maken. Het Art Project is een goed voorbeeld van de manier waarop internet kan helpen bij het verspreiden van kennis.” Google verdient niet direct geld met het project, al is de altruïstische visie van het bedrijf vast niet de enige motivatie. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten