abonneren

Gratis beveiliging van Microsoft voor bedrijven

Bent u thuis tevreden met de bescherming van Microsoft Security Essentials tegen virussen en malware? Straks kan dat ook op de zaak: Microsoft wil het beveiligingsproduct ook gratis beschikbaarstellen voor kleine bedrijven.Natuurlijk was het gewoon mogelijk Security Essentials te installeren op elke willekeurige pc, maar voor (klein-)zakelijke gebruikers was dat tot nu toe illegaal.
Daar komt vanaf volgende maand verandering in. Dankzij een nieuwe licentievorm kunnen bedrijven dan tot tien computers met Security Essentials beveiligen, zonder kosten.

Security Essentials is een beveiligingssuite die een jaar geleden beschikbaar kwam, als opvolger van Live OneCare en Windows Defender. Het pakket moet concurreren met gratis antiviruspakketten als Avast en ZoneAlarm. Hoe de kwaliteit zich verhoudt tot die van betaalde pakketten, daar zijn de meningen over verdeeld. Feit is dat Security Essentials makkelijk is in gebruik en de gebruiker weinig kopzorgen met updates en onnodige waarschuwingen bezorgt.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Laatste reactie