abonneren

Gratis bellen via Facebook vanaf nu mogelijk

Vanaf nu kunnen Nederlanders en Belgen bellen via Facebook met hun smartphone of tablet. Eerder kon dit al in de Verenigde Staten en sommige Europese landen. De dienst is gratis en vanaf nu beschikbaar voor Android en iOS. Het dataverbruik blijft uiteraard wel gewoon doortellen en wordt zoals gewoonlijk door je provider in rekening gebracht.

Vanaf heden kan iedere Facebook-gebruiker gratis bellen met zowel de standaard Fcebook-app als de Facebook Messenger-app. Daarvoor hoeft geen update te worden gedownload. De knop is nu geactiveerd. Tenminste, wanneer de betreffende Facebook-vriend een telefoonnummer heeft ingevoerd dan. iPhoneclub ontdekte de functie.

In de Verenigde Staten en bepaalde Europese landen, waaronder Duitsland, was de beldienst al beschikbaar. Nu is Nederland aan de beurt en is de dienst geruisloos door Facebook geïntegreerd. Het lijkt erop dat Facebook de dienst langzaam wil introduceren. Wellicht is dat om de dienstverlening eerst te testen op kleine schaal. De knop om gratis te bellen is namelijk redelijk goed verstopt.

In zowel Facebook Messenger als  de reguliere Facebook-app ga je naar een chatvenster van degene die je wilt bellen. Rechtsbovenin zie je vervolgens een ‘i’-knop staan. Druk op deze informatieknop en je ziet het scherm ‘contactgegevens’. In het midden staat dan de knop  ‘bel gratis’. Deze is ingeschakeld als de gebruiker in kwestie een telefoonnummer ingevoerd heeft op zijn of haar profielpagina. Na het bellen kun je ingeven hoe de gesprekskwaliteit was door deze met 1 tot 5 sterren te beoordelen.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: Voip, Gratis Bellen

Nieuws headlines

Laatste reactie