abonneren

24 HD-kanalen met uitzendingen Olympische Spelen

Wie deze zomer de Olympische Spelen wil volgen, kan zijn hart ophalen. Via de Astra 28,2 satelliet zijn maar liefst 24 HD-kanalen met verschillende sporten gratis en ongecodeerd te ontvangen.

Voor sportliefhebbers met een beetje verstand van computers en televisie, is het deze zomer smullen geblazen. De BBC stelt namelijk via de Astra 28.2 satelliet 24 verschillende hd-kanalen met wedstrijdverslagen beschikbaar. Deze uitzendingen zijn bedoeld voor Engeland, maar vanwege de footprint (ook wel dekkingsgbied geheten) van de Astra 28.2 satelliet kun je deze uitzendingen ook in Nederland ontvangen. Voor alle duidelijkheid: het gaat dus om 24 verschillende hd-kanalen. Op elk kanaal wordt een andere sport uitgezonden. Dezelfde kanalen zijn ook in SD-kwaliteit te ontvangen. In totaal gaat het dus om 48 vrij te ontvangen televisiekanalen met content van de Olympische Spelen 2012. Op internet is een handig overzicht te vinden van alle ontvangstfrequenties van de 48 zenders. Ter vergelijking: op de website van de NOS zijn slechts 13 live-streams te bekijken.

Wat heb je nodig om deze kanalen te kunnen ontvangen? Een ontvangstschotel, een lnb (ontvangstkop), een satellietontvanger, bevestingsmateriaal en wat bekabeling. Wie nog nooit via de satelliet heeft gekeken en het spul nieuw wil aanschaffen, zijn de kosten redelijk beperkt. Voor ongeveer 150 euro kun je complete werkende set aanschaffen. Electronicawinkel Conrad heeft een voor de lezers van PCM en ComputerIdee alvast een basisset samengesteld. Vergeet niet de bevestigingmaterialen erbij te bestellen. Tip: voor lezers die op de camping zitten of een vakantiehuisje bezitten: voor satellietontvangst zijn ook handige mobiele sets beschikbaar die gemakkelijk en snel op te zetten zijn.

In de nieuwste PCM (augustus 2012) staat op bladzijden 110-112 een uitgebreid stappenplan voor het ontvangen van de 24 HD-kanalen op een computer. In de workshop, die een co-productie is van John Vanderaart en ondergetekende, gaat PCM uit van een satellietontvanger die je via usb op de computer kunt aansluiten. In plaats van een usb-ontvanger kun je ook een losse satelietontvanger aanschaffen die je op een willekeurige lcd-televisie kunt aansluiten.

Ga je zelf aan de slag met deze workshop? Laat PCM jouw ervaringen weten!

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: Olympische Spelen, televisie, gratis, Hd, Satelliet

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord