abonneren

'Google's nieuwe Nexus 7 is aanstaande en kost 149 euro'

Er zijn steeds meer geruchten en andere aanwijzingen dat Google dit jaar weer het een en ander aan hardware gaat lanceren. Als we de geruchten mogen geloven komen er naast de Chromebook Pixel in ieder geval nog een notebook en een nieuwe Nexus 7 bij.

 

Nexus 7 voor weinig

We zien momenteel dat verschillende merken een 7 inch-tablet uitbrengen voor een lage prijs. Amazon heeft deze trend met de Kindle Fire in gang gezet en deze trend heeft navolging gekregen met de Nexus 7, beide apparaten kostten toen €200 of meer. Amazon heeft al een Kindle Fire voor $159 en de komende maanden zullen er tablets op de markt komen van ASUS, ACER en HP  met een 7 inch-schermformaat en een prijs van rond de €159.

 Gerucht: Google komt dit jaar met Android notebook, nieuwe Nexus 7 voor €149

Volgens de geruchten zou Google werken aan een nieuwe versie van de Nexus 7 die in juli in de winkels (of Google Play) moet liggen voor een prijs van $149. Met deze prijs zal Google direct kunnen blijven concurreren met de bovengenoemde prijzen. De nieuwe Nexus 7 zal waarschijnlijk weer worden geproduceerd door ASUS  en zou gebruik gaan maken van een Qualcomm-chipset omdat deze zuiniger zou zijn dan de Tegra 4-chipset van NVIDIA. Volgens de website Androidcentral zal deze nieuwe Nexus 7 ook een ander scherm krijgen met een betere resolutie en smallere randen.

Aangezien de geruchten nog niet bevestigd zijn, weten we nog niet of de twee verschillende versies van de Nexus 7 naast elkaar verkocht zullen worden of dat de huidige versie vervangen wordt.

Notebook met Android

Een Nexus 7 voor €149 klinkt geloofwaardig, het volgende gerucht wat ons ter ore kwam klinkt iets minder waarschijnlijk. Volgende de Digitimes is men binnen Google een nieuwe notebook aan het ontwikkelen, maar dat dit geen apparaat zal geen Chromebook zijn. Deze laptop zou, volgens de geruchten, op Android gaan draaien en momenteel onder de supervisie van Sundar Pichai ontwikkeld worden. Pichai heeft zeer recent de taken van Andy Rubin overgenomen en combineert dit nu met zijn werk voor Chrome OS.

Chrome Pixel 300x199 Gerucht: Google komt dit jaar met Android notebook, nieuwe Nexus 7 voor €149

Wij kunnen ons momenteel moeilijk een voorstelling maken van een notebook wat draait op Android zonder dat het zwaar aangepast is. We hebben in het verleden al diverse pogingen gezien van andere merken met een dual-boot-systeem, maar dat is allemaal op niks uitgelopen. Ook Google heeft laten weten dat Android absoluut niet gemaakt is voor notebooks. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat dit geen notebook is maar een tablet met toetsenbord zoals we dat ook hebben gezien binnen de Transformer-lijn van ASUS. En ASUS produceert al voor Google, dus het zou zomaar kunnen dat daar een kern van waarheid inzit. Een combinatie van Android met Chrome OS is ook nog steeds een mogelijkheid, ondanks dat geruchten over een eventuele samenvoeging van Android en Chrome OS werden ontkracht door Eric Schmidt.

Beschikbaarheid

Beide producten zouden in of na de zomer op de markt moeten komen, wat zou kunnen betekenen dat we op de aanstaande Google I/O in mei al een aankondiging van deze artikelen zouden kunnen verwachten. Maar ook hier dient weer gezegd te worden dat beide berichten geruchten zijn en waarschijnlijk gebaseerd op pure speculatie.

Bron: TNWDigitimes

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Nexus 7

Laatste reactie