Google zet versleuteling Android-telefoons standaard aan

Google gaat besturingssysteem Android een stuk veiliger maken. Het bedrijf heeft gezegd dat het, in navolging van Apple, zijn OS standaard gaat versleutelen zodat niemand anders gevoleige informatie kan aflezen. Ook de opsporingsdiensten niet.

De versleuteling wordt doorgevoerd in Android L, de nieuwe versie van het besturingssysteem. De encryptie wordt daarbij opgeslagen op het apparaat zelf, waardoor bijvoorbeeld de politie technisch geen toegang kan krijgen tot gegevens op de telefoon. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om de passcode van het apparaat te omzeilen.

Out of the box

Het was al langer mogelijk op Android om de harde schijf te versleutelen, maar dat moesten gebruikers handmatig aanzetten. Bovendien was die optie ingewikkeld en zat het diep in het systeem verstopt, waardoor dat maar weinig gedaan werd. Met Android L wordt de hele telefoon out of the box versleuteld.

Na Apple

Googles aankondiging volgt slechts een dag op die van Apple, dat gisteren in een open brief schreef dat privacy en versleuteling belangrijker worden in iOS-apparaten.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: