Google zet in op bewegingsbesturing met overname Flutter

Internetgigant Google heeft het bedrijf Flutter overgenomen. Deze dienst laat gebruikers hun pc bedienen door middel van handgebaren. Flutter is zowel op de pc als op de Mac te gebruiken.

Flutter maakt gebruik van de webcam van een pc of Apple-computer om handgebaren van gebruikers te detecteren. Met Flutter kunnen consumenten vervolgens verschillende applicaties, zoals bijvoorbeeld Spotify of iTunes, besturen met handbewegingen.

Flutter-baas Navneet Dalal maakte de overname van zijn bedrijf bekend op de website van Flutter. Hij laat weten dat de ontwikkeling van zijn product doorgaat bij Google en dat gebruikers de applicatie niet opnieuw hoeven aan te schaffen om het te blijven gebruiken. Ook bevestigd Dalal dat er in de toekomst updates voor de software uit zullen blijven komen.

De oprichters van Flutter lieten vorig jaar nog weten dat hun product de ogen van onze computers moet worden, op dezelfde manier als applicaties als Siri en Google Now de oren van onze aparaten zijn. Het is niet bekend hoeveel geld Google heeft betaald voor de overname van Flutter.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: flutter