abonneren

Google wil geen apps maken voor Windows (Phone) 8

Google is niet van plan apps te ontwikkelen voor Windows Phone 8 of Windows 8. De reden is een gebrek aan gebruikers. Wanneer er eenmaal meer gebruikers van de besturingssystemen zijn wil Google ernaar kijken, maar nu nog niet.

Google heeft uit de doeken gedaan dat ze geen plannen hebben om apps te ontwikkelen voor Windows 8 of Windows Phone 8. Zo komt er dus in elk geval voorlopig geen Google Drive of Gmail app voor deze besturingssystemen. Het bedrijf uit Redmond wil zich richten op apps voor iOS en Android.

“We hebben geen plannen om apps te maken voor Windows. We zijn voorzichtig waar we in investeren en we gaan waar de gebruikers zijn. Die zijn niet bij Windows 8 of Windows Phone 8. Als dat verandert, dan gaan we natuurlijk wel investeren in die platformen”, aldus product manager Clay Bavor van Google tegen de Britse technologiewebsite V3.

Focus op mobiel

Bavor zegt verder: “In 2012 hebben we een basis gelegd wat betreft onze belangrijkste mobiele apps en we hebben de gebruikservaring ervan verbeterd. Zo hebben we het mogelijk gemaakt om native spreadsheets te bewerken in iOS en Android apps. We zien die stappen slechts als eerste versies van de mobiele ervaring. Daarom gaan we door met het doen van grote investeringen op mobiel-gebied met het doel om prachtige mobiele apps te produceren.”

Daarbij wil Google zich blijkbaar dus in eerste instantie concentreren op de grote twee mobiele platformen van Android en iOS, zodat het bedrijf daarbij de maximale kwaliteit kan waarborgen.

Bron: V3

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Windows Phone

Tags: phone 8

Nieuws headlines

Laatste reactie