abonneren

Google werkt aan virtual reality-versie Android

Google werkt aan een virtual reality-variant van Android. Dat zou een pakket zijn waarin virtual reality-apps kunnen worden gemaakt die gebaseerd zijn op het besturingssysteem.
Dat meldt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen binnen het bedrijf. Google zou volgens hen een speciale ontwikkelaarsafdeling hebben ingericht die zich volledig gaat richten op dat project.

Android Auto/TV/Wear

Het is nog niet helemaal duidelijk wat Google precies wil doen, maar het gaat in ieder om een softwarepakket dat volledig wordt opengegooid voor ontwikkelaars. Dat gebeurt nu ook al met het besturingssysteem zelf, maar ook met alternatieve diensten zoals Android TV of Android Auto.

Het nieuwe OS wordt waarschijnlijk een ontwikkelaarspakket zodat ontwikkelaars apps kunnen bouwen voor VR-brillen. Dat gaat dus verder dan het ontwikkelen voor apps op de smartphone.

SDK

Google had een open SDK uitgebracht voor zijn Cardboard-app. Daarmee kunnen ontwikkelaars makkelijk aan de slag met het ontwikkelen van apps in VR. De nieuwe divisie moet zich echter niet bezighouden met losse apps, maar een volledig besturingssysteem.

Trend

De plannen van Google passen goed in de recente trend van virtual reality. Inmiddels zijn al veel fabrikanten met eigen brillen bezig, zoals Sony en HTC. Sommige van die apparaten werken met telefoons (zoals Samsungs Gear VR), maar veel headsets draaien ook op hun eigen software.

Google geeft waarschijnlijk meer informatie over het concept tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie I/O, in juni.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: