Google werkt aan intelligente robots

Internetgigant Google richt zich de komende jaren op de ontwikkeling van mensachtige, intelligente robots. Niemand minder dan Andy Rubin, de bedenker van het mobiele besturingssysteem Android, leidt de ontwikkeling van dit project. Dit laat hij weten in gesprek met The New York Times.

Rubin is van plan robots te ontwikkelen die fabriekstaken van mensen over kunnen nemen, waardoor het productieproces kan worden versneld. Er zijn nog geen plannen om ook robots voor de consumentenmarkt te maken. Google kan niet aangeven wanneer er meer over het project bekend gemaakt wordt, maar dit moet binnenkort gebeuren.

Rubin vergelijkt zijn robotproject met de zelfrijdende auto waar Google aan werkt. “In 2009 was dit project ook sciencefiction, maar ligt nu binnen handbereik”, zegt hij tegen The New York Times. De Android-bedenker laat weten dat er nog veel moet gebeuren voordat de robots kunnen worden gemaakt, maar dat belangrijke hardware problemen als bewegende handen en mobiliteit zijn opgelost.

Om vaart te zetten achter de ontwikkeling van mensachtige robots heeft Google het afgelopen jaar zeven bedrijven overgenomen die zich bezighouden met verschillende robottechnieken. Rubin laat weten in de komende tijd nog meer bedrijven op te willen kopen. Hoeveel geld hiervoor beschikbaar is, laat hij niet weten.

Onder de overgenomen zeven bedrijven bevinden zich het Japanse Schaft, dat zich richt op mensachtige robots, Indurstrial Perception, dat robotarmen ontwikkeld, Meka en Redwood Robotics, makers van intelligente robots, Bot & Bolly, verantwoordelijk voor het camerasysteem gebruikt voor de film Gravity, Autofuss, een advertentiebedrijf en Holomni, ontwerper van robotwielen.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: