Google weert Windows van bedrijfspc's

© CIDimport

Google weert Windows van bedrijfspc's

Geplaatst: 1 juni 2010 - 09:06

Aangepast: 17 november 2022 - 08:54

Redactie ID.nl

Google vraagt nieuwe medewerkers te kiezen voor Mac OS X of Linux voor hun werkpc. Voor het gebruik van Windows is goedkeuring op directieniveau nodig.Dit is een gevolg van een recente aanval uit China op Google, waarbij bedrijfsgegevens buitgemaakt werden. De hackers maakten daarbij gebruik van een lek in de Internet Explorer van Microsoft.Het gaat hierbij dus vooral om de veiligheid. "We voelen ons niet zo veilig met Windows", aldus een Google medewerker. "Linux is een open-source besturingssysteem waar we ons wel bij voelen". Er is natuurlijk ook nog een marketingargument. Mensen moeten en beetje gestimuleerd worden om in de cloud te werken. Dus het promoten van eigen Google-ontwikkelingen staat hoog op de agenda. Zo wordt het gebruik van Chrome gepromoot en uiteraard werkt Google ook aan het op Linux gebaseerde Chrome OS, dat ook intern wel een duwtje in de rug kan gebruiken.

Google vraagt nieuwe medewerkers te kiezen voor Mac OS X of Linux voor hun werkpc. Voor het gebruik van Windows is goedkeuring op directieniveau nodig.

Dit is een gevolg van een recente aanval uit China op Google, waarbij bedrijfsgegevens buitgemaakt werden. De hackers maakten daarbij gebruik van een lek in de Internet Explorer van Microsoft.

Het gaat hierbij dus vooral om de veiligheid. "We voelen ons niet zo veilig met Windows", aldus een Google medewerker. "Linux is een open-source besturingssysteem waar we ons wel bij voelen". Er is natuurlijk ook nog een marketingargument. Mensen moeten en beetje gestimuleerd worden om in de cloud te werken. Dus het promoten van eigen Google-ontwikkelingen staat hoog op de agenda. Zo wordt het gebruik van Chrome gepromoot en uiteraard werkt Google ook aan het op Linux gebaseerde Chrome OS, dat ook intern wel een duwtje in de rug kan gebruiken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten