abonneren

Google waarschuwt voor malware bij zoekresultaat

Google introduceert een malware waarschuwingssysteem op de pagina met zoekresultaten. Wanneer de computer geïnfecteerd blijkt door malware, zal Google de gebruiker via een geel blok met een waarschuwingstekst daarop wijzen.

Google is in actie gekomen omdat het rare activiteiten ontdekte waarbij de Google proxy-servers werden belast met extra veel internetverkeer. De zoekgigant ging na wat de oorzaak was en klopte aan bij de bedrijven waar veel van dit rare verkeer vandaan kwam. Na onderzoek bleek dat de computers geïnfecteerd waren met een de nodige malware.

De gevonden malware draait alleen op Windows volgens Matt Cutts van Google. Hij zegt dat elke zoekresultaat de gebruiker zal vertellen of ze over deze malware beschikken of niet. Gebruikers die via deze proxy servers komen waar veel van het verkeer geïnfecteerd blijkt, krijgen een waarschuwing in de zoekbalk. Vervolgens hoopt Google dat de gebruiker dan stappen onderneemt door bijvoorbeeld hun antivirus software te updaten. Google geeft op een service-pagina ook tips voor het scannen en verwijderen van malware.

Via: Cnet

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie