abonneren

Google verwijdert op afstand Android-applicaties

Google heeft zichzelf op negatieve wijze in de kijker gespeeld, door gisteren op afstand twee applicaties van een groot aantal Android-smartphones te verwijderen.
Dat Google over deze mogelijkheid beschikt is geen geheim, maar dat Google er ook daadwerkelijk gebruik van maakt is verrassend.

Google zorgt voor veel ophef door op afstand twee applicaties te verwijderen die niet voldoen aan de voorwaarden van de Android Market. Zelfs Apple heeft deze stap nooit durven wagen; zij houden het bij het verwijderen van applicaties uit de App Store en laten de smartphone van de gebruiker ongemoeid.

Volgens Google gaven de omschrijvingen van de twee applicaties een verkeerd beeld. De applicaties waren niet kwaadaardig en hadden geen toegang tot privégegevens, wat de actie van Google alleen maar onbegrijpelijker maakt. Daarnaast bleken de applicaties zo weinig functionaliteit te bevatten, dat gebruikers de applicaties zelf vaak al verwijderden.

Dat Google het recht heeft om applicaties op afstand te wissen, staat beschreven in de voorwaarden van de Android Market. Google heeft echter altijd gezegd dat de functie als noodgreep bedoeld is voor het verwijderen van schadelijke software, iets waar in dit geval geen sprake van is. Gebruikers spreken schande van de actie, de vraag is nu of Google van zijn misstap zal leren...

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Software

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord