abonneren

Google 'verbiedt' dual-boot tablet

Google heeft zoveel druk op Asus uitgeoefend, dat de tabletmaker de nieuwe Transformer Book Duet, de TD3000, niet gaat bouwen. Asus wilde een tablet maken die op zowel Windows als op Android draait, maar zet die plannen nu in de ijskast.

Google, die het besturingssysteem Android bouwde, wil niet dat er tablets bestaan die ook op een systeem van de concurrent draaien. De zoekgigant heeft daarom net zo lang ingepraat op Asus tot die besloten de tablet niet te bouwen. De Transformer werd op het CES-congres in Las Vegas gepresenteerd.

Marktaandeel

Met een tablet die op beide besturingssystemen draait is Google bang zijn marktaandeel te verliezen. Het mobiele Windows-besturingssysteem heeft nog lang niet zo'n groot aandeel als Android, maar met een dual-boot kan dat wel eens veranderen.

Niet voor het hoofd stoten

Asus past op zijn beurt wel op Google niet voor het hoofd te stoten. De tabletmaker werkt al langer samen met de zoekmachine, bijvoorbeeld met de populaire Nexus 7. Om nog vaker met Google te kunnen samenwerken, wil Asus het internetbedrijf niet tegenwerken. Of en wanneer de Transformer überhaupt nog op de markt komt, is niet bekend.

Een dual-boot-tablet is voor Microsoft erg interessant, omdat het daarmee mee kan liften op het succes van Android. Voor de gebruiker is het juist prettig dat er een tablet is waarop programma's kunnen draaien van 2 verschillende besturingssystemen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: