abonneren

Google update Pixel-telefoons met extra functies

Google gaat haar Pixel-telefoon van nieuwe functies voorzien. Zo komt er een zogeheten dubbeltap-functie en een nieuwe stand om de telefoon in te schakelen.

Rais to wake is een van de nieuwe functies die straks op de Google Pixel-telefoons worden uitgerold. Hiermee kun je de telefoon 'wakker' maken door het toestel op te tillen van zijn ondergrond, waardoor je bijvoorbeeld berichten kunt bekijken zonder dat je de telefoon fysiek hoeft in te schakelen. Met de dubbeltap-functie kun je - door twee keer op het scherm te klikken - meldingen bekijken.

Deze functies waren ook al aanwezig in eerdere Google-telefoons, zoals de Nexus 6P. Google rolt deze functies nu ook uit naar de Pixel en de Pixel XL, maar gek genoeg komt deze nieuwe functionaliteit alleen beschikbaar voor gebruikers in Canada, waar eerder al een softwareupdate voor is uitgerold.

Hack

De ontwikkelaars bij XDA hebben de nieuwe update zodanig weten aan te passen dat door middel van het installeren van een zipbestandje deze functionaliteit ook handmatig op een Pixel-telefoon is in te schakelen. Het zipbestandje om de functie in te schakelen op je Pixel-telefoon vind je hier. Op het forum van Reddit is ook de oorspronkelijke OTA-update te downloaden.

Bron: Droid Life

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Android, google, pixel