abonneren

Google TV krijgt spraakgestuurde zoekfunctie

Google TV krijgt een nieuwe spraakgestuurde zoekfunctie. De update wordt deze week voor het eerst toegepast op apparaten van LG. Andere apparaten volgen later.

Google TV integreert de live uitgezonden televisieprogramma's met content van YouTube, internet en speciale tv-apps van Google Play. Naast het bekijken van tv-programma's kunnen gebruikers van Google TV via hun televisie surfen op internet met de Chrome browser, filmpjes bekijken op YouTube, en extra functionaliteit toevoegen met de tv-apps uit Google Play. Films downloaden en bekijken via video on demand is momenteel in Nederland nog niet mogelijk, maar dit hoopt de zoekmachinegigant in de toekomst wel te realiseren.

Voice Search Het Google TV blog meldt dat binnenkort nieuwe functies aan Google TV worden toegevoegd, als eerste op apparaten van de fabrikant LG. Met Voice Search kunnen gebruikers hun stem gebruiken om tv-programma's en filmpjes te bekijken op YouTube. Ook kunnen gebruikers op deze manier apps laden, surfen en zoekopdrachten uitvoeren via Google.

Nederlandse gebruikers zullen nog even moeten wachten. Sony is hier momenteel de enige leverancier van Google TV. Overigens is het te betwijfelen of Google TV voor deze functie ondersteuning biedt voor de Nederlandse taal. Het meest waarschijnlijk is dat de spraakgestuurde commando's vooral in de Engelse taal werken. Als voorbeeld noemt het Google TV blog dat gebruikers via het commando 'CNN' overschakelen naar de gelijknamige nieuwszender.

Voor Voice Search is een afstandsbediening met een ingebouwde microfoon vereist, of een Android smartphone die aan Google TV is gekoppeld.

YouTube app Naast de toevoeging van Voice Search heeft de YouTube app voor Android een update gekregen. Met behulp van de smartphone of tablet kan een filmpje op YouTube tijdens het afspelen gelijktijdig op Google TV worden vertoond.

PrimeTime Met de PrimeTime functie kunnen gebruikers tijdens het kijken op zoek gaan naar andere programma's en content. Zo kunnen zij door nieuwe content bladeren terwijl zij naar een tv-programma kijken. Deze app kan overal binnen Google TV worden gebruikt.

In de onderstaande video wordt Voice Search samen met PrimeTime geïntroduceerd:

 

Bron: Google TV blog

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: Google TV