‘Google TV gaat verder als Android TV’

© CIDimport

‘Google TV gaat verder als Android TV’

Geplaatst: 14 oktober 2013 - 05:32

Aangepast: 17 november 2022 - 08:33

Redactie ID.nl

Zoekmachinegigant Google gaat zijn internettelevisiedienst Goole TV nieuw leven inblazen onder de naam Android TV. Dat meldt technologieblog GigaOM. Met de naamswijziging hoopt Google dat zijn mobiele besturingssysteem Android ook een plek krijgt in de woonkamer.

In Nederland is Google TV sinds augustus van het vorige jaar beschikbaar via een set-top box van Sony. Met de mediaspeler kunnen gebruikers verschillende internetdiensten, waaronder YouTube en Twitter, gebruiken op hun televisie. Het apparaat kan ook media vanaf het thuisnetwerk afspelen op de tv. Handig, maar toch is er veel kritiek op het apparaat; zo ontbreken Nederlandse apps en content.

Wachten op KitKat

Google kwam eerder dit jaar met een update voor Google TV naar Android versie 4.2. Vermoedelijk gaat ook LG zijn Google TV-apparaten opwaarderen naar Android 4.2, maar het zou ook kunnen dat LG en andere fabrikanten wachten tot het onlangs aangekondigde besturingssysteem Android 4.4 KitKat uitkomt. Google wil nog niet reageren op het gerucht over de naamsverandering. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten