Google Translate app vertaalt foto's

Google timmert flink aan de weg met zijn Google Translate dienst. Onlangs heeft Google haar Google Translate app voor Android vernieuwd en voorzien van allerlei nieuwe mogelijkheden waaronder het vertalen van foto's.

Google heeft haar Google Translate app voor Android geüpdatet naar versie 2.5. Deze versie heeft een aantal handige nieuwe features waarvan één de mogelijkheid is om foto's te vertalen.

Foto's vertalen

De meest spannende nieuwe feature is echter de mogelijkheid om foto's te vertalen. Dit doe je door met je Android apparaat - die wel voorzien moet zijn van een camera - een foto te maken van de tekst die je wil vertalen. Denk bijvoorbeeld aan een menukaart in Rusland. Na de foto gemaakt te hebben moet je met je vinger de tekst markeren die je vertaald wil hebben en de Google Translate app doet de rest. Voor deze vertaalservice heb je wel een actieve internetverbinding nodig. Dat dan weer wel. Overige nieuwe interessante features zijn voice-to-text and text-to-voice vertaling in meer dan 64 talen en live vertalen terwijl je nog aan het typen bent.

Klik hier voor meer informatie over de Google Translate app.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000