Google test zelftoeterende auto

Google's voornaamste zorg bij de ontwikkeling van zijn zelfrijdende auto is veiligheid en de claxon speelt daarbij in het verkeer een grote rol. Daarom leert Google de voertuigen nu aan om uit zichzelf te toeteren.

Die informatie blijkt uit een nieuw rapport, dat maandelijks door Google wordt uitgebracht. Al langer maakt het bedrijf op die manier inzichtelijk hoe het er voor staat met de autonome voertuigen.

De wagens kunnen inmiddels op verschillende verkeerssituaties reageren met verschillende soorten alarmsignalen. Als een bijzonder gevaarlijke situatie zich voordoet, kan een lang en luid toetersignaal worden afgegeven. Terwijl minder dringende scenario's af te handelen zijn met twee korte toetertjes.

Geduldig

Volgens Google moeten de claxons straks net zo reageren op verkeerssituaties als 'ervaren, geduldige bestuurders'. Het is dus niet de bedoeling dat ze zoals echte verkeersdeelnemers te pas en te onpas herrie gaan maken. Want zelfrijdende auto's kunnen niet gefrustreerd raken of een middelvinger opsteken. Nog niet, althans.

Bron: Google

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: auto, zelfrijdende