abonneren

Google-tablet gemaakt door Asus?

Volgens geruchten zou Asus de eerste Android-tablet maken die Google onder de naam Nexus gaat uitbrengen. Het Google Nexus-tablet zou een 7 inch exemplaar zijn en voor $ 200 in de winkel moeten liggen.

Het gerucht is afkomstig van een enkele bron van website Android and Me. De geruchten over een eigen Google Nexus tablet doen al langer de ronde en zouden best waar kunnen zijn. Dat Asus de tablet gaat maken ligt minder voor de hand, daar tot nu toe Samsung meestal de referentieontwerpen maakt voor Google. Bijzonder is ook dat er sprake is van een krachtig tablet met een Nvidia Tegra 3 Quadcore-processor en een 7 inch scherm met1280 x 800 pixels. Voor de hand ligt wel dat het Android 4 als besturingsysteem meekrijgt. De prijs van $ 200 is bijzonder, het zou betekenen dat Google het tegen de Kindle Fire van Amazon gaat opnemen.

Over de verschijningsdatum zijn ook al speculaties zo zou de Google Nexus tablet op 27 juni moeten worden uitgedeeld aan de Android-ontwikkelaars die deelnemen aan de Google I/O-conferentie. Voor de gewone stervelingen zou de tablet dan een maand later beschikbaar zijn. De grote vraag is of de Google Nexus-tablet kan concurreren met de Kindle Fire en de iPad. Wat als Apple ook met een kleinere 7 inch iPad komt?

 

Bron: AndroidAndMe

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags:

Laatste reactie