abonneren

Google stopt verkoop Nexus 5

Google verkoopt de Nexus 5 niet langer. Het bedrijf wil zich volledig focussen op de Nexus 6, die betere specificaties heeft maar ook een paar honderd euro duurder is dan zijn voorganger.

Dat betekent overigens niet dat de smartphone helemaal nergens meer te verkrijgen is, maar wel dat deze op den duur telkens zeldzamer wordt. Naast de verkoop wordt namelijk ook de productie stopgezet.

Eind vorig jaar deden daarover al geruchten de ronde, maar die werden destijds door Google ontkend. De Nexus 5 was een van de eerste toestellen die de Android Lollipop 5.0-update kreeg. Door de goede prijs/kwaliteitsverhouding was de smartphone erg geliefd.

Van Google

De Nexus is het enige toestel dat door Google zelf is ontworpen, al wordt het apparaat gebouwd door LG. Op de Nexus-apparaten staat onder andere en kaal besturingssysteem, 'stock-Android', in tegenstelling tot de vaak zware skins die fabrikanten zelf over Android heen zetten.

Google heeft overigens een nieuwe webwinkel in het leven geroepen voor zijn gadgets, de Google Store. Daar is de Nexus 6 te koop, als ook de Nexus 9, Moto 360, Chromecast en slimme thermostaat Nest. De nieuwe Chromebook Pixel moet er tevens op aangeboden worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Nexus

Nieuws headlines

Laatste reactie